Home > Weeshuis Satellite

 

 

In Weeshuis Satellite wonen tussen de 50 en 60 weesmeisjes in de leeftijd van een paar maanden tot begin 20. De dagelijkse leiding is in handen van Sr. Nancy. Samen met vier andere zusters laat ze de meisjes opgroeien tot zelfstandige jonge vrouwen. De meisjes zijn één grote familie en zorgen goed voor elkaar en ze voelen zich thuis in Satellite. Ze gaan naar school en als ze ouder worden gaan ze soms studeren zodat ze later een eigen leven kunnen opbouwen. Dat is echter niet altijd even gemakkelijk want ze zijn erg gehecht aan hun veilige omgeving met alleen maar bekende meisjes. Meestal kunnen de meisjes niet terugvallen op familie omdat die te arm is om ook de zorg voor hen op zich te nemen. Sommige meisjes komen pas op latere leeftijd in het weeshuis en het is dan helemaal niet vreemd dat ze nog nooit naar school zijn geweest. Later beginnen met leren betekent dan ook langer naar school, althans als de financiële mogelijkheid ervoor is.

De basisschoolkinderen zitten op scholen in de direct omgeving maar de wat ouderen gaan naar verschillende middelbare scholen verder weg en zijn daardoor vaak voor langere periode afwezig. Met de vakantieperiodes komen ze terug naar het weeshuis.

Ook dagelijkse kosten worden betaald van het sponsorgeld, zoals eten, wc-papier, tandpasta en vaseline. De kinderen wordt al heel jong geleerd alles te delen en overal erg zuinig mee te zijn; ja zelfs met het wc-papier. Want u kunt zich voorstellen dat er behalve veel eten ook heel veel zeep, tandpasta, medicijnen, enz nodig is.

Het weeshuis ontvangt geen geld van de overheid en is geheel afhankelijk van donaties. Wij dragen daaraan per kwartaal € 2.700 bij. Gelukkig zijn wij niet de enige maar het blijft altijd schipperen met de ontvangen gelden met name omdat steeds meer meisjes doorstromen naar het voortgezet onderwijs waar meer schoolgeld voor nodig is. Ook algemene zaken kosten geld zoals elektriciteit, telefoon, wasmiddelen, de auto, en noem maar op. Gelukkig zijn de zusters erg creatief. Zo zijn er deals gesloten met winkels en kleine bedrijven in de buurt en wordt gasten soms gevraagd iets mee te nemen.

Wilt u ook helpen? Wordt dan sponsor van een van de meisjes of draag bij aan extra schoolgeld voor de oudere meisjes.

Het weeshuis is gevestigd op een groot terrein van de zusterorde met een enkel speeltoestel dus er is ruimte genoeg om te spelen. Er is jammer genoeg weinig gelegenheid voor de wat oudere meisjes om te corresponderen met hun sponsorouders want er is maar één computer en die wordt gebruikt voor de administratie van het weeshuis.

Het weeshuis heeft ook een aantal kippen die de meisjes zelf verzorgen. Zo hebben ze eieren en kan er ook af en toe kippensoep worden gegeten.

aan de maaltijd